Freedom Fighters Festival

Het Freedom Fighters Festival is er voor en door  jongeren met een beperking en hun vrienden, van 24 tot 26 juni 2016 in de Meevaart, Balistraat 48 in  Amsterdam Oost. Dit internationale festival vraagt aandacht voor de vrijheid van jongeren met een beperking. Het gaat om de vrijheid  zelf je eigen leven in te richten; de vrijheid te kiezen naar welke school of opleiding je gaat; hoe je woont; wat je met je tijd doet etc.  Deze vrijheid is niet vanzelfsprekend voor jongeren met een beperking. Jongeren willen aandacht voor dit onderwerp en zelf actief strijden voor hun rechten. Vandaar de naam: Freedom Fighters Festival. brussel

 
Naast het uitwisselen van verhalen en discussie over strategieën met elkaar en met politici (over bijvoorbeeld het nieuwe VN verdrag rechten van mensen met een handicap) is er ook veel ruimte voor poëzie, o.a. uit de bloemlezing ’Write, that’s how we fight’ van Quiet Riot, muziek, gezamenlijk eten en plezier! Toegang is gratis. Wel graag aanmelden via de contactpagina op facebookpagina Freedom Fighters Festival. 
 
Medewerking is er van Inclusie Amsterdam, Stichting Inclusief Onderwijs, Assadaaka, De Meevaart en Bestuurscommissie Oost. Je vindt bij Lees meer het programma. 
 
Programma:
Vrijdag 24 juni
18.00 welkomst diner in De Meevaart. Kosten maaltijd 3,50 euro. Vooraf graag opgeven. 
19.30 Opera : Schoppenvrouw van Tchaikovsky in het Frankendael Park. Gratis toegang.
 
Zaterdag 25 juni
11.00 – 13.00 in gebrouw De Meevaart: Open Space met het verhaal van Anthony Kletzander. Anthony is ene jonge man die gedwongen werd opgenomen in een instelling. Welke strategieën werden gebruikt om hem uit de inrichting te krijgen waar hij tegen zijn wil en tegen de wil van familie in geplaatst was. Wat werkt en wat werkt niet om je keuzes in vrijheid te realiseren. 
13.00-14.00 lunch in de Meevaart
14.00-16.00 Optocht met muziek naar het stadsdeelkantoor alwaar discussie met politici en publiek over recht op onderwijs, wonen, werk en toegankelijkheid.
18.00 diner in de Meevaart (vooraf graag opgeven)
‘s avonds Party!
 
Zondag 26 juni.
11.00-13.00 : open space over opleiding en werk in De Meevaart.
13.00 -14.00 lunch
14.30-17.00 Poezie en muziek, met o.a.  werk uit de bloemlezing van de groep Quiet Riot, met de titel “Write, that’s how we fight”. 
Het koor ‘Jong Talent voor gastvrijheid’ zal vrijheidsliederen zingen.
18.00 Diner in Assadaaka community, Palembangstraat 52. (graag opgeven). 
 
 
 

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn