Nieuws

Nieuws

Inclusieborrel10 november 2023  - via beeldbellen

animatie beeldbellen

Inclusieborrel via beeldbellen

Op 10 november 2023 van 16:00 - 17:30 u
(met aansluitend online borrel)

Het thema is:
 "Keuzestress? (verkiezingen)"


Via deze Zoomlink (standaard link inclusieborrel)
of via de Zoomapp met ID 84619637431, wachtwoord 445912

Beste leden,

Op 22 november zijn er verkiezingen. Je weet nog wel toen Rutte zijn houdbaarheidstermijn overschreden was, trok ie de stekker er maar halverwege uit. We hebben dus een nieuwe regering nodig en Tweede Kamer om die nieuwe regering in de gaten te houden.

Zijn jullie je al aan het voorbereiden? Een groot deel van het borrelteam weet echt nog niet waarop ze gaan stemmen. Alleen voorzitter Andrea heeft van een kieswijzer te horen gekregen dat ze zou moeten stemmen op de partij waarop ze eigenlijk helemaal niet wil stemmen. We zijn benieuwd hoe dat afloopt. 

Gelukkig is er op 10 november dus een online inclusieborrel over de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens deze bijeenkomst wijst Kieskompas (volg deze link: Kieskompas) ons de weg hoe we uit kunnen vogelen wat we zouden kunnen gaan stemmen. Kiesstress is dus helemaal niet nodig. Als je 10 november meedoet, weet je precies hoe je te werk kunt gaan om een bij jou passende stem uit te brengen. Je krijgt GEEN stemadvies. Maar wel veel handige tips om de 12 dagen die dan nog volgen goed te gebruiken op "de gang naar de stembus", zoals dat heet. 

De plaats van handeling is via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84619637431?pwd=VlVsTEgvR1VraW9nL0FjbDFJdUtiQT09 
Om 16.00 beginnen we. Vanaf 15.45 laten we je binnen in het virtuele stemlokaal, tevens onze kroeg voor deze vrijdagmiddag. Als je NIET laat weten dat je komt, weet je zeker dat je nadien ook al die handige tips NIET via de mail van ons krijgt. Na afloop drinken we nog wel een "sapje" op de goede afloop en kunnen we het altijd nog even hebben over jouw persoonlijke twijfels. 

We stellen het op prijs als je je aanmeldt via email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Graag tot 10 november!

Met de hartelijke groeten van het borrelteam,

Bestuur vereniging Inclusie Nederland

---------------------------------

Er is nog de mogelijk om online deel te nemen aan de 
inclusie netwerkbijeenkomst
op maandagmiddag 20 november 2023 van 13:00 - 17:00 u


De bijeenkomst is inmiddels helemaal volgeboekt, maar het plenaire deel en 2 (vaste) workshops zijn online te volgen.
Wil je hier gebruik van maken, stuur dan voor 15 november as. een email met 'online deelnemen netwerkbijeenkomst' naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Coalitie voor Inclusie en Vereniging Inclusie Nederland organiseren deze netwerkbijeenkomst in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en Vilans.

---------------------------------- 

Nieuws uit het netwerk

Tip 
Nibud agenda 2024

Is grip op geld een van jouw goede voornemens voor 2024? De Nibud Agenda helpt je erbij. Met plekken waar je je dagelijkse uitgaven, maandbegroting en jaarbegroting in kunt vullen. Maar ook met veel handige tips en achtergronden. Op die manier geeft deze agenda je niet alleen grip op tijd, maar ook grip op geld.
https://winkel.nibud.nl/nibud-agenda-2024

--------------------

Uitnodiging Jubileumbijeenkomst Inclusie
De Federatie Gehandicapten organisaties Limburg bestaat 40 jaar!
Donderdag 19 oktober van 13.30 tot 17.30 uur
Zalencentrum De Schakel, Broeklaan 2, Reuver
Voor informatie en aanmelding volg deze link: https://www.fgl-limburg.nl/nieuws/jubileumbijeenkomst-inclusie-fgl 

Uitnodiging_FGL_bestaat_40_jaar.png


 

Inclusieborrel 8 september 2023  - via beeldbellen

animatie beeldbellen

Inclusieborrel via beeldbellen

Op 8 september 2023 van 16:00 - 17:30 u (met aansluitend online borrel)

Het thema is:
 "Heel Nederland op de pot"

Via deze Zoomlink (standaard link inclusieborrel) of via de Zoomapp met ID 84619637431, wachtwoord 445912

Beste leden

De vakantie zit er bijna op voor iedereen. Tijd voor een online inclusieborrel. Voorlopig gaan we dit om de maand proberen te blijven doen. De volgende borrel is dan op 10 november. Net op tijd voor de Tweede Kamer verkiezingen. 
afbeelding van een toiletpot met de tekst: Hier kun je naar de WC

Maar ..... wat gaan we op 8 september doen. We hebben Ivo Thonon van de Maag Lever Darm Stichting te gast. Ivo is de gangmaker van de "strijd" voor zo veel mogelijk toiletten in Nederland die openbaar toegankelijk zijn. Er zijn naar schatting tussen de 10 en 11 miljoen wc's in Nederland. Maar als je buitenshuis bent - en dat vinden veel mensen leuk om af en toe te doen - moet je ze met een vergrootglas zoeken. Je zult maar Hoge Nood krijgen. Ivo houdt dus een inleiding over zijn missie. Vervolgens zal Sandra Gosseling van de werkgroep Onbeperkt Meedoen uit de gemeente Oude IJsselstreekvertellen over hun succesvolle aanpak om in korte tijd meer dan 100 semi-openbare toiletten beschikbaar te krijgen. Eind 2019 werden ze door de Toiletalliantie zelfs benoemd tot meest toiletvriendelijke gemeente van heel Nederland.
Zie link: https://www.oude-ijsselstreek.nl/projecten-van-de-werkgroep-onbeperkt-meedoen  

Daarna gaan wij met elkaar in gesprek hoe we met elkaar kunnen zorgen voor meer beschikbare semi-openbare toiletten.

De formule is als vanouds. Vanaf 15.45 uur wordt je op vrijdag 8 september toegelaten tot het café van Andrea Naphegyi. De link is nog altijd dezelfde sinds 2020: https://us02web.zoom.us/j/84619637431?pwd=VlVsTEgvR1VraW9nL0FjbDFJdUtiQT09 Om 16.00 trappen we af en omstreeks 17.45 u is het proosten met je favoriete drankje. En wie wil, kan nog even gezellig napraten.

We stellen het op prijs als je je aanmeldt via email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Graag tot 8 september!

Met de hartelijke groeten van het borrelteam,

Bestuur vereniging Inclusie Nederland

------------

SAVE THE DATE

afbeelding met de tekst: Save the date

Live inclusie netwerkbijeenkomst
op maandagmiddag 20 november 2023 in Utrecht
gratis deelname 


De Coalitie voor Inclusie en Vereniging Inclusie Nederland organiseren in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en Vilans een live inclusie netwerkbijeenkomst in Utrecht.
Mogelijkheden voor online volgen van onderdelen wordt nog onderzocht.
Binnenkort volgt er meer nieuws over het programma en wijze van aanmelding.

----------

Nieuws uit het netwerk 
Maandag 2 oktober 2023
Opening Week van de Toegankelijkheid 2023.  

Wat kun je verwachten?
De startbijeenkomst vindt plaats op maandagmiddag 2 oktober van 13.30 uur – 16.00 uur in Utrecht.

We nodigen hiervoor onder andere uit:

  • ondernemers uit de hotel- en horecabranche,
  • belangenbehartigers die zich inzetten voor betere toegankelijkheid in hun gemeente,
  • medewerkers van kennisorganisaties (experts toegankelijkheid),
  • medewerkers van gemeenten die betrokken zijn bij het gemeentelijk toegankelijkheidsbeleid.

Het programma zal bestaan uit korte presentaties over toegankelijkheidssubsidies en toegankelijke hotels, en een paneldiscussie over het thema van dit jaar:Toegankelijkheid loont
 
Ook is er na afloop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een afsluitende borrel. 
 
Ben je erbij?
Laat ons alvast weten of je erbij bent. Meld je aan via het Aanmeldformulier Startbijeenkomst Week van de Toegankelijkheid.
 
Week van de Toegankelijkheid
Wil je weten wat er nog meer te doen is in de Week van de Toegankelijkheid (2 t/m 7 oktober)? Bekijk dan onze activiteitenkaart op Waar is wat te doen? - Week van de Toegankelijkheid.
 
Heb je vragen naar aanleiding van deze uitnodiging? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
----------------------
 

Donderdag 28 september 2023
Nationaal Congres tegen Discriminatie en Racisme

Op donderdag 28 september is het Nationaal Congres tegen Discriminatie en Racisme in de Reehorst in Ede. Tijdens het congres gaat een brede vertegenwoordiging vanuit de samenleving en de overheid in gesprek over verschillende vormen van discriminatie en racisme.

Eén van de onderwerpen van twee verschillende breakoutsessies, is discriminatie van mensen met een beperking. Tijdens deze sessies kijken we specifiek naar het thema ‘toegankelijkheid’. Veel plekken, zoals evenementen en publieke locaties, maar ook nieuwe huizen en bouwprojecten, voldoen niet aan de eisen van toegankelijkheid. Hierdoor kunnen mensen met een beperking onvoldoende meedoen in de samenleving.
In de twee sessies gaan we dieper in op deze thema’s en proberen met concrete aanbevelingen te komen, die wij meenemen in onze gesprekken met de politiek en overheid. 
Je kunt je aanmelden via deze link: https://lnkd.in/eQjMMrHh

 


Inclusieborrel 9 juni 2023  - via beeldbellen

animatie beeldbellen

Inclusieborrel via beeldbellen

Op 12 mei 2023 van 16:00 - 17:30 u
(met aansluitend online borrel)

Het thema is:
 "Samen NOG sterker"

Via deze Zoomlink (standaard link inclusieborrel)
of via de Zoomapp met ID 84619637431, wachtwoord 445912

Beste leden,

De inclusieborrel van 9 juni staat helemaal in het teken van de onderlinge samenwerking tussen VN-ambassadeurs en andere ervaringsdeskundigen. Jeroen Veltheer presenteert de inzichten die zijn opgedaan in het project "VN-ambassadeurs versterken elkaar". Wat kunnen we daarvan leren voor de toekomst?

tekst: Teamwork makes the dreamwork - een afbeelding van en hand met een gele lamp in de hand

Na de inleiding van Jeroen gaan we in groepjes in gesprek over de vraag: Hoe kunnen we ons organiseren om elkaar nog meer te inspireren en om nog meer van elkaar te leren? Uiteraard met als doel het VN-verdrag Handicap goed waargemaakt te krijgen.

Om 15.45 gaat de deur van onze bekende virtuele ontmoetingsruimte open. Om 16.00 gaan we van start.
En …… zo omstreeks 17.45 uur proosten we op de goede afloop van de 33e inclusieborrel die ook ditmaal plaatsvindt onder de bezielende leiding van voorzitster Andrea Naphegyi.

Aanmelden via email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Dan herinneren we je vrijdagochtend nog even aan je belofte om te komen en ontvang je de uitkomsten van de bijeenkomst.

Zoomlink: https://us02web.zoom.us/j/84619637431?pwd=VlVsTEgvR1VraW9nL0FjbDFJdUtiQT09 

Graag tot 9 juni!

Met de hartelijke groeten van het borrelteam,

Bestuur vereniging Inclusie Nederland


Maandag 12 juni 2023 – Grote koepel netwerkbijeenkomst:

Ontwikkelingen in de regio

Voor: Geïnteresserden
Organisatie: Ieder(in), MIND, Patiëntenfederatie en PGOsupport
Waar: Utrecht, Hotel Van der Valk Utrecht, Winthontlaan 4.
Tijd: 13.30 tot 18.00 uur.
Meer informatie:  Het thema is ‘Ontwikkelingen in de regio’. Er is een inspirerende lezing over de regio en een inspiratiesessie over de ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn in de regio. Wat gaat daar allemaal gebeuren? Wat betekent het voor onze organisaties? Welke goede voorbeelden zijn er? Tussendoor hebben de directeuren van de koepels een aantal verrassende gesprekken. De bijeenkomst sluit af met een netwerkborrel.
Aanmelden: https://www.koepelbijeenkomst.nl/', '_blank', 'noopener'); return false;">Aanmelden voor de Koepelbijeenkomst kan tot 1 juni via dit formulier.Coalitie voor Inclusie
Verbeterde Routekaart voor Toegankelijke Festivals

afbeelding personen op festival in een rolstoel, met een blindengeleidestok, symbool van oor met strepen - Marcel Kolder
Volgende stap naar toegankelijke festivals met de verbeterde Routekaart voor Toegankelijke Festivals De Routekaart voor Toegankelijke Festivals die in 2020 is uitgebracht, is nu verbeterd. Dit kennisinstrument is bedoeld als leidraad om festivals inclusief en beter toegankelijk te maken. Het Themanetwerk van de Coalitie voor Inclusie heeft op verzoek van het ministerie van OCW een volgende stap gemaakt voor toegankelijke festivals. Deze verbeterde en interactieve versie is, naast een tekstversie, gratis te downloaden via deze link. In 2021 werd de routekaart voor het eerst gepresenteerd op Eurosonic Noorderslag. Sindsdien is deze veelvuldig in gebruik genomen en besproken. Zowel door festivalorganisatoren als anderen die betrokken zijn bij de organisatie van festivals zoals VN-ambassadeurs en gemeenten. Er is zelfs internationaal interesse voor. 
Lees meer via deze link


 

Inclusieborrel 12 mei 2023 - Vrij kletsen
van 16:00 - 17:30 u via Zoomlink inclusieborrels
meer informatie in de nieuwsbrief: https://mailchi.mp/1de16102ea36/pggvz9wx14-13526912

pexels askar abayev 5638834 small

 

illustratie van beeldbellen
ALV 2023 is verplaatst
Ledenvergadering Vereniging Inclusie Nederland
is verplaatst van vrijdag 12 mei naar 9 juni 2023 van 13:00 - 14:00 uur via Zoom

 Van harte uitgenodigd voor de ledenvergadering 2023!

Beste leden,

Op vrijdag 9 juni houden we onze jaarlijkse ledenvergadering (ALV).
Dit jaar weer via Zoom.

Naast leden zijn andere belangstellenden ook van harte welkom.
Bij stemprocedures (zoals benoeming bestuursleden) mogen alleen betalende leden een stem uitbrengen.

Al je deelneemt, meld je dan voor 1 juni as. aan via deze email link: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je ontvangt dan voorafgaand aan de vergadering via email documenten en een Zoom-link voor de vergadering.

 Agenda

Onderwerpen die op deze bijeenkomst aan de orde komen zijn o.a.
Inhoudelijk en financieel jaarverslag (2022)
Contributie 2023
Bestuurssamenstelling
Toelichting ZonMw Project 'VN-ambassadeurs versterken elkaar'
Activiteiten 2023
Samenwerking met Coalitie voor Inclusie in Platform voor Inclusief Nederland!
Rondvraag

We hopen elkaar via Zoom te ontmoeten op 12 mei,

het bestuur van Vereniging Inclusie Nederland

-----------------------

Freedom Fighters Festival!

fff.png

Het tweede Freedom Fighters Festival wordt georganiseerd op 
vrijdag 23 juni - zondag 25 juni 2023 Amsterdam
Muziek, dichten, lekker eten, informatie, debat en ontmoeten:
Het festival wil samen met de buurtbewoners jonge mensen met een handicap die niet kunnen spreken maar heel goed kunnen denken en schrijven zichtbaar maken en Amsterdammers laten genieten van hun creatieve kunnen, onder begeleiding van professionele lokale kunstenaars.
We organiseren voor iedereen interessante masterklassen.
Locatie: Buurthuis Meevaart - Balistraat 48a, 1094JN Amsterdam oost
Meer informatie over programma en aanmelden op de website: 
https://www.inclusiefonderwijs.nl/kopie-van-visie-1

-----------------------

Inclusieborrel 14 april 2023: "Hoe word je een film(st)er?" met Mari Sanders

beeldbellen 

 Zie uitnodiging via de nieuwsbrief:https://ap.lc/Y8SYw
aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoomlink inclusieborrels

------------------

Op 28 oktober 2022 heeft de ALV unaniem ingestemd met de benoeming van Farijal Emanuels als bestuurslid van de vereniging Inclusie Nederland.
Farijal zal de functie van penningmeester op zich nemen.
We zijn heel blij met deze versterking van het bestuur. Veel plezier en succes Farijal!
flower gcb6858af7 640

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn