Inclusieborrel 11 maart 2022 via beeldbellen

beeldbellen

Inclusieborrel 
11 maart 2022 van 16:00 - 17:30 u (met aansluitend online borrel)
Thema: Hoe vooroordelen te verminderen of zelfs te voorkomen?  
Via deze Zoomlink

Van harte uitgenodigd voor de 19e inclusieborrel!
We hebben een interessant thema deze keer op de digitale tafel: H
oe vooroordelen te verminderen of zelfs te voorkomen?

Graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen na aanmelding ben je verzekerd van de materialen die getoond en gedeeld worden.

De plaats is nog immer ZOOM en de startijd stipt om 16.00 uur onder de bezielende leiding van Andrea. Vanaf 15.45 uur laten we jullie binnen. De link is als altijd dezelfde: https://us02web.zoom.us/j/84619637431?pwd=VlVsTEgvR1VraW9nL0FjbDFJdUtiQT09  

Voor oefenen in het werken met ZOOM kan je hier tussen 14.00-15.00 uur terecht. Het is van belang dat je weet hoe je virtueel je hand opsteekt en je microfoon aanzet als je daar het digitale verzoek voor krijgt van Andrea. Laat even weten als je hier gebruik van wilt maken. Dan staan we paraat.

We kondigden deze inclusieborrel eerder aan met “validisme”. Een nieuw woord voor ons, met een maar al te bekende inhoud. Dit heeft alles te maken met vooroordelen en aannames. Hanneke Felten van Movisie komt een toelichting geven over hun onlangs gepubliceerde onderzoek naar het verminderen van vooroordelen, het tegengaan van dat validisme. Movisie kwam tot vijf tips die daar aan bijdragen. Die tips gaan wij heeeeeeeeeeeel goed tot ons door laten dringen en in de kamergesprekken omzetten naar wat we er in het ambassadeurswerk mee kunnen of moeten. Dit thema hebben wij te danken aan de oplettendheid van vaste borrelaar Nico Smits. Hij warmt ons 11 maart nog wat extra op, over hoe je vooroordelen in de praktijk tegenkomt als ambassadeur. Opdat wij dat niet vergeten als we in de kamers aan het werk gaan met de tips van Movisie. 

Om 17.45 uur schenken we tenslotte een drankje uit onze eigen koelkast in ons eigen glas. Dat kan doorgaan totdat de laatste het ook voor gezien houdt.

Tot 11 maart!

Het borrelteam

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn