Leadership training in Brussel

Door Jeanet Wardenier.

Ik ben gevraagd door Inclusie Nederland of ik zin had om mee naar Brussel te gaan voor een Leadership training voor belangenbehartigers. Dit was georganiseerd vanuit Inclusion Europe. Hier heb ik een mail gehad over wat de training inhoud. En na dit te hebben gelezen heb ik hier antwoord op gegeven en overleg gehad met mijn coach Rietje wat ik zou gaan doen. Ik ben samen met Heleen Hartholt (coach) en Jeroen Veltheer die als ouder van kinderen met een beperking meedeed aan de training, drie dagen naar Brussel geweest.

Ik ben gevraagd om aan deze training deel te gaan nemen om een projectplan te kunnen gaan schrijven en te leren wat daarvoor nodig is. We hebben uitleg gehad over wat er nodig is om als belangenbehartiger in Europa aan het werk te kunnen gaan. 

Jeanet Wardenier, LFB Wolvega, www.lfb.nu/wolvega 

jeanet aan het werk tijdens de training

 

Ik ben vanuit Inclusie Nederland gevraagd om mijn werk als belangenbehartiger ook internationaal uit te gaan breiden. Door meer training en scholing te krijgen vanuit Inclusie Nederland leer ik steeds meer om mijn werk als ervaringsdeskundige te kunnen uit breiden. Om meer ervaringen te krijgen vind ik het zelf ook belangrijk om van anderen te leren hoe ik in de praktijk ook als ervaringsdeskundige mijn werk kan doen voor de achterban. Om mijn werk als ervaringsdeskundige te kunnen blijven doen is het van belang om te blijven oefenen met anderen zoals met de Inclusie Nederland en de Coalitie voor Inclusie om als ervaringsdeskundige mijn werk te kunnen blijven doen. Mijn ervaringen te delen met anderen is van belang om mijn werk als ervaringsdeskundige te kunnen blijven doen, door van anderen te leren.

Midden in het centrum van Brussel was ons hotel waar we drie dagen hebben overnacht voor onze Leadership training. Vanuit het hotel ging ik in een rolstoel naar de bus toe samen met Jeroen en Heleen om naar de training te gaan. De trainingsruimte was midden in het centrum van Brussel waar we met de bus naar toe gingen. Door mijn handicap ben ik niet goed ter been. Jeroen en Heleen zorgden voor een rolstoel waar ik gebruik van heb gemaakt.

Er werd training gegeven voor de belangenbehartiging en voor ouders van kinderen met een beperking. De training van de belangenbehartiging was meer op het belei:  hoe de belangenbehartiging zijn werk kan blijven uitoefenen in de samenleving en hoe je met de mensen van de regering een afspraak kunt gaan maken in je eigen land. De ouders hebben informatie gehad hoe ze met de belangenbehartiging kunnen gaan samenwerken en wat er nodig is.

Heleen heeft het goed gedaan om mij te coachen. Als ik iets niet heb mee gekregen kon ik het gewoon vragen. Soms ging het eigenlijk wel snel bij de training maar als ik het niet helemaal kon volgen had Heleen wel aantekenineng gemaakt die ik avonds dan met haar ging doornemen om het duidelijk te krijgen waar het om gaat.

de deelnemers aan de training

Wij hebben gepraat met leden vanuit Spanje, Engeland, België en Roemenië en nog veel meer landen. Het is belangrijk om te netwerken tijdens de bijeenkomsten van Inclusion Europe en dat is een leerproces waar ik nog in kan leren. De taal is ook vaak een belemmering. 

Ik heb een andere kijk gekregen op hoe de belangenbehartiging in het buitenland zijn werk aan het doen is maar er is nog een lange weg te gaan. Om hier in Nederland mee aan de slag te gaan hebben wij plannen zitten maken op een door de weeks dag en we gaan hier binnenkort verder naar kijken met elkaar. Ik heb zelf nu een andere kijk op het VN verdrag gekregen waar in Nederland nog niets mee is gedaan door de regering. Voor de LFB Wolvega zijn er veel kansen om meer te gaan doen met de projecten die in de maak zijn. Medewerkers die met het VN Verdrag werken kunnen meer de achterban informatie gaan geven hoe wij er mee werken.

De laatste dag van onze training hebben we een vergadering bij mogen wonen van het Europees parlement dit was heel erg leerzaam om mee te mogen maken. Dit was in samenwerking met Inclusion Europe gedaan met onder andere Magdi Birtha. Hier hebben we onze vragen kunnen stellen aan belangrijke mensen.

Het was een leerzame training en dankzij goed coaching heb ik veel geleerd. Jeanet Wardenier

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn