Landelijke check digi-toegankelijkheid, doe mee!

toegankelijkheidsverklaring label
Drentse VN-ambassadeurs maakten een plan om die toegankelijkheid door de hele provincie in kaart te brengen. Dit maakte Ieder(in) zo enthousiast dat ze de actie ook in haar achterban heeft verspreid. We roepen nu ook ALLE 420 VN-ambassadeurs op om aan te sluiten.

Ieder(in) organiseert namelijk ook spreekuren om mensen te helpen. Enkele ambassadeurs gaan daarbij assisteren. Begin dit jaar maakten we al afspraken om zo veel mogelijk informatie samen te verspreiden naar onze achterbannen.

Wij verspreiden de Drentse variant van de actie. Die is wat uitgebreider dan die van Ieder(in). Maar het onderdeel Toegankelijkheidsverklaring is exact hetzelfde. Dus daarvoor kunnen de VN-ambassadeurs ook terecht op het spreekuur van Ieder(in). Je mag natuurlijk zelf weten of je mee gaat doen.
En als je meedoet, bepaal je zelf of je je beperkt tot de Toegankelijkheidsverklaring of ook de andere onderdelen uit de Drentse variant meeneemt.

Klik op de volgende link voor: Checklist Toegankelijkheidsverklaring van Ieder(in)

Voor de Drentse handreiking “Check toegankelijkheid overheidswebsites”  download deze in de volgende links:  PDF of in Word

De bedenkers zien deze actie als een kans om in goed gesprek te komen met gemeenten. Het is concreet, behapbaar en nu urgent. Dat helpt en vergroot de kans op succes. Ongetwijfeld zal er het nodige over in de media verschijnen ook. Dat geeft de actie nog extra attentiewaarde.

Het checken van de website is één ding. Vervolgens een goede “sollicitatiebrief” schrijven is dan nodig om in gesprek te komen. In Drenthe vormen ambassadeurs uit verschillende gemeenten groepjes om die samen te maken. 3 weten en kunnen immers meer dan 1.
Op de pagina van de Coalitie voor Inclusie staat een kaartje met VN-ambassadeurs, volg hiervoor deze link
Via deze link download je een actuele lijst VN-ambassaderus in Word formaat. 
 

We blijven graag op de hoogte van jullie acitviteiten!
Bijvoorbeeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn