Nieuw Project: VN-ambassadeurs versterken elkaar!

Sinds 2013 laten steeds meer mensen in Nederland zich zien als ambassadeur voor het VN-verdrag Handicap. Een VN- ambassadeur werkt op zijn eigen manier en met eigen talenten en interesses aan de naleving van het VN-verdrag Handicap, ieder voor zich. De één is klein bezig, de ander pakt grotere uitdagingen aan. Inmiddels hebben meer dan 400 ambassadeurs deze beweging “van onderop” op de kaart gezet.   

 IMG 4233 minDoel van het project

De VN-ambassadeurs in de regio leren elkaar goed kennen. Daardoor gaan ze gebruik maken van elkaars kennis en ervaring en stimuleren ze elkaar in hun ambassadeurswerk. Het effect is dat individuele VN-ambassadeurs in hun eigen omgeving meer kracht ontwikkelen. Ze gaan meer doen, worden effectiever en versterken daarmee de naleving van het VN-verdrag Handicap in hun eigen leefomgeving. Dat kan omdat ze gebruik kunnen maken van support en ervaring van collega’s.

 Uitvoering

Het project wordt uitgevoerd in 5 regio's in Nederland (Drenthe, Friesland, Noord- Brabant, Noord-Holland en Zeeland). Door drie keer in de projectperiode een regionale ontmoeting met zo veel mogelijk VN-ambassadeurs te organiseren werken we aan de doelstelling.  Zo leren de VN- ambassadeurs elkaar regionaal kennen, wisselen ideeën en ervaringen en contactinformatie uit en nemen dat mee in hun activiteiten.

Daarnaast willen we in het project de vaardigheidstraining “de VN-ambassadeur vertelt” van PGO Support nieuw leven inblazen in de regio en samenwerken met landelijke organisaties zoals de Alliantie implementatie VN-verdrag, VNG en de Coalitie voor Inclusie om infromatie en training beschikbaar te maken voor VN-ambassadeurs. 

Lees meer nieuwsberichten op onze projectenpagina: http://www.inclusienederland.nl/projecten

Regionale trekkers

Om het project goed uit te voeren zijn in elke regio ervaren VN-ambassadeurs aangesteld als trekker. 

Drenthe: Hendrik Jan Menninga. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Friesland: Pieter Licht. E-mail: E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Telefoon: 058-2570479

Noord- Brabant: Sjoerd van Heesch:E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 0416440222

Noord- Holland: Annemieke Goudsmit: E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 06-55 98 50 99

Zeeland: Alex de Vos: E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 06-46169430

Het project wordt met subsidie van ZON-mw van uit het project Voor Elkaar uitgevoerd door Vereniging Inclusie Nederland. Projectcoordinator is Jeroen Veltheer. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn