Spreekuur

Spreekuur

emailadres spreekuur vereniging Inclusie Nederland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Online spreekuur “samenwerken met je gemeente”
Het VN-verdrag Handicap stelt het principe “niets over ons, zonder ons” centraal. Gemeenten hebben de verplichting om bij het maken en evalueren van plannen en beleid in overleg te zijn met ….. mensen met een handicap, met ervaringsdeskundigen. Als jij wilt samenwerken met je gemeente, je wilt er uit halen wat er in zit of het lukt nog niet zo goed, dan kan je gebruik maken van dit spreekuur.

Maatwerk
Voor samenwerken met je gemeente is geen kant en klaar recept. Iedere situatie is anders en vraagt om een daarop aansluitende benadering. Die heeft te maken met jouw talenten, de mensen die je kent en hoeveel energie je kunt geven. Maar ook in welk stadium je gemeente is als het om het naleven van het VN-verdrag gaat.

Het spreekuur
Tijdens het spreekuur kan je met al jouw vragen over samenwerken met je gemeente terecht bij een deskundige. Iemand die weet hoe gemeenten werken, het VN-verdrag goed kent en jouw situatie snel in kaart brengt. Samen kom je tot antwoorden op jouw vragen zodat jij weet welke stappen je het beste kunt zetten.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een spreekuur. Stuur een e-mail met je voorkeursdatum en een hoofdvraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als er meer aanvragers zijn, stemmen we het precieze tijdstip met jou af. Neem vooral collega ervaringsdeskundigen waar jij mee optrekt uit jouw gemeente mee naar het spreekuur. Het spreekuur vindt online plaats op ZOOM. Als je daar niet vertrouwd mee bent, laat dat dan weten bij aanmelding.

Intervisiebijeenkomsten
Vanuit het programma Niets Over Ons Zonder Ons van de Alliantie VN-verdrag Handicap worden intervisiebijeenkomsten georganiseerd. Daar ben je als groep ervaringsdeskundigen in gesprek over vragen uit de groep. Je helpt elkaar met het uitwisselen van ervaringen en inzichten. Meer informatie over de intervisie vind je hier.

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur