Openbare vergadering Vereniging Inclusie Nederland

Het bestuur van de Vereniging Inclusie Nederland vergadert zo'n 4 keer per jaar op locatie in Nederland. Deze keer in Ede, op 28 november 2016 in cultureel centrum Cultura, Molenstraat 45 Ede. Als je daarbij wilt zijn, ben je van harte welkom om je initiatief/vraag of plan met ons te bespreken. 
Vanaf 15:00 u gaan we graag in gesprek met leden en belangstellenden. 
Ben je van plan om te komen, stuur dan even een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ouders over wonen gezocht

Als een kind met een handicap volwassen wordt, wil ie zelfstandig wonen. Maar er zijn niet zoveel mogelijkheden bij een handicap als autisme en schizofrenie. Een instelling? Liever niet. Een groepswoning? Die accepteren niet iedereen. Zelfstandig wonen? Graag, maar hoe zorg je dat het ook goed beschermd is, betaalbaar, met goede begeleiders die hem ruimte geven en helpen bij sociale contacten.

Onderzoek Armoede bij mensen met een beperking

Martin Schuurman, Hans Kröber en Manon Verdonschot werkten samen aan een onderzoek over armoede bij mensen met een beperking. In het onderzoek keken ze naar oorzaken en gevolgen. En besteden ze aandacht aan hoe je armoede kan voorkomen. Klik hier voor het volledige rapport.

1e Werkbijeenkomst een feit

Enkele highlights:

Janny de Haas werkt onbetaald en verzet gouden bergen vanuit Stichting Gerbera. Er zijn afspraken gemaakt om Janny te steunen bij het veranderen van deze situatie. Zij verdient professionele erkenning met alle faciliteiten en waardering die daar bij horen voor haar en de stichting. Volg Janny de Haas als je wil weten wat ze doet. Inspirerend!!

Samenwerking met Het Idealenkompas

vereniging Inclusie Nederland werkt samen met Het Idealenkompas. Het Idealenkompas brengt initiatieven en projecten, mensen, kennis en financiering bij elkaar.

Robot love

ROBOT LOVE Living Lab van Ine Gevers onderzoekt of robots mensen liefde, zorg en aandacht kunnen geven. Ine Gevers is de maker van Niet Normaal, de grote tentoonstelling in de Beurs van Berlage die inclusie en verschil omarmde en het podium gaf aan mensen met een beperking zonder hen te labelen. Voor ROBOT LOVE Living Lab werkt Ine samen met The Army of Love, een liefdesleger opgericht door Ingo Nierman, om de liefde in de wereld eerlijker te verdelen.

Ingo Nierman geeft op donderdag 19 januari om 19 uur een lezing bij Casco, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht. Deze lezing is een introductie op een 7 daagse workshop van The Army of Love in juni 2017, waarvoor belangstellenden zich via Casco kunnen inschrijven.

Geinteresseerden zijn van harte welkom bij de lezing. Op dit moment wordt de toegankelijkheid van Casco getest. Wil je erbij zijn en heb je vragen omtrent toegankelijkheid, meld je dan bij Marleen van Walbeek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met als onderwerp: lezing Casco. 

Bij ouders nog weinig bekend over Passend onderwijs

Download hier de flyer met informatie voor ouders en geef het ook weer door aan andere ouders die je kent.

1e Gekozen bestuur

Op 23 maart werd het eerste bestuur gekozen: José Smits, Hans Kroon, Arnold Veenhoff, Dé de Haas, Mireille de Beer Durand en Keturah van Slegtenhorst werden met een hartelijk applaus benoemd. Keturah werd gekozen als voorzitter: ,,Ik wil vereniging Inclusie Nederland verder introduceren bij o.a. de gelijk gestemde clubs zoals de Coalitie voor Inclusie, LFB, Platform VG, enz. en onder meer werken aan ledenwerving. Ik vind het belangrijk dat we met onze vereniging de achterban van mensen voor inclusie in Nederland zichtbaar maken. Van vereniging Inclusie Nederland ben je altijd op persoonlijke titel lid. We werken heel praktisch aan inclusie. Zoveel mogelijk direct in het dagelijks leven van mensen. Het maakt niet uit of je een beperking hebt. Of welke. Ieder kiest zelf wat hij of zij bij wil dragen. Het lidmaatschap is op zichzelf al waardevol, omdat je daarmee je stem voor inclusie in Nederland laat horen.''

Interview met Minister Plasterk

Dé de Haas: U bent minister Plasterk. Ik moet eigenlijk excellentie zeggen?
Hoeft niet hoor. Maar het mag wel? Ja, het mag wel.

Vindt u het belangrijk dat mensen met een verstandelijke handicap mee doen in de maatschappij?

INbeweging verder met vereniging Inclusie Nederland

De Inclusie Nederland Beweging, kortweg INbeweging, gaat verder als activiteit van de vereniging Inclusie Nederland. Rondom de 1e Algemene ledenvergadering verwachten we ook de vierde bijeenkomst van INbeweging te organiseren. We zijn bezig met een locatie in Flevoland. Meedoen? Of INbeweging bij jou in de buurt organiseren? Neem dan contact met ons op.